Back2Balance

THERAPEUTISCHE PRAKTIJK

Behandelvormen

 Er zijn verschillende soorten behandelvormen:

  • Dry Needling
  • Bindweefseltherapie
  • Medical Taping
  • Percutane Electrolyse Therapie (EPTe)

Dry Needling
Dry Needling is een nieuwe behandelmethode van de Neuromusculair therapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op deze manier snel en langdurig ontspannen. De behandeling is gericht op het ‘uitschakelen’ van triggerpoints. Via het gericht aanprikken met het naaldje worden deze punten gevonden en gedeactiveerd. Daarna raken de spieren snel en langdurig ontspannen. Meer over dry needling leest u hier!

Bindweefseltherapie
Deze therapievorm wordt toegepast bij hardnekkige klachten als andere vormen van behandeling niet het juiste resultaat bereikt hebben of niet toepasbaar zijn. Bij deze techniek worden inwendige organen en/of orgaansystemen beïnvloed. Er wordt gekeken of de klachten die u heeft in verband staan met stoornissen in het functioneren van bepaalde organen, botten of spieren. Deze stoornissen uiten zich in verklevingen en spanningen in het onderhuids bindweefsel. Over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig om de doelstelling te bereiken. Na enkele behandelingen leert het lichaam de prikkels kennen, waardoor de gewenste effecten sneller optreden. De behandelingen zullen daarom rustig beginnen en verder worden uitgebouwd.

Medical Taping
Deze bijzondere vorm van tapen komt van oorsprong uit Japan, het is een tape techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. De tape activeert het zenuwstelsel en circulatiesystemen in het algemeen, waardoor sneller herstel plaatsvindt. Deze tape kan dagen blijven zitten en is hypoallergeen, waardoor er een prettig draagcomfort ontstaat.

Percutane Electrolyse Therapie
Percutane Electrolyse Therapie ( EPTe) is een nieuwe behandelmethode en zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Vooral daar waar reguliere behandelingen onvoldoende hebben geholpen worden goede resultaten behaald en ook met wetenschappelijke publicaties ondersteund. Lees hier meer over EPTe.