Back2Balance

THERAPEUTISCHE PRAKTIJK

Profiel

 

Mijn naam is Roger van den Eijnden. Als verpleegkundige ben ik al vroeg geïnteresseerd geraakt in het functioneren van het menselijk lichaam, waarna een ruim 20-jarige carrière in diverse functies in een academisch ziekenhuis volgde. Deze beroepsmatige interesse breidde zich uit naar de sport en zijn blessures. Om hier meer diepgang in te vinden heb ik de opleiding tot NGS- sportmasseur gevolgd en in 1997 succesvol afgerond.

In 2011 ben ik gestart met de HBO opleiding Neuromusculair Triggerpointtherapeut welke ik in 2018 geheel afgerond heb. Bindweefselmassage, behandeling van Triggerpoints middels Acupressuur en Dry Needling en ook het mobiliseren van gewrichten behoort tot de mogelijkheden.

Het observeren, onderzoeken en behandelen vanuit een holistische mensvisie sloot naadloos aan op mijn opleiding als verpleegkundige.

In 2020/2021 heb ik nog diverse opleidingen gevolgd, waaronder Musculoskeletale Echografie, Percutane elektrolyse (EPTE) en Extracorperaal Shockwave therapie (ESWT). Hierdoor ben ik staat u op het gebied van Spier-Pees problematiek diagnostisch en therapeutisch te ondersteunen. In combinatie met de opleiding Neuromusculaire Triggerpoint Therapie kan ik u als patiënt een compleet pakket aan behandelingsvormen bieden.

Met het behalen van deze opleidingen ben ik als Registertherapeut Aanvullende Gezondheidszorg in staat om u een behandeling te bieden die geheel of gedeeltelijk wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Als therapeut ben ik geregistreerd binnen RBCZ en NVST (RBCZ = Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, NVST = Nederlandse Vereniging voor Soma Therapeuten). Daarnaast ben ik lid van de Belgische Triggerpoint Vereniging VZW Trigger waarvan ik het Extended Label mag voeren gezien de expert coursesdie ik heb gevolgd.

Ik geloof in het principe “Hands On”, het letterlijk voelen waar een klacht of probleem zich voordoet met de belangrijkste tools die ik heb: mijn handen. Met de filosofie dat een klacht nooit op zichzelf staat, maar er altijd een oorzaak te vinden is, zal ik vanuit diverse invalshoeken uw klacht onderzoeken en samen met u aan de slag gaan om uw balans terug te vinden.

Back2Balance is een moderne praktijk die is gespecialiseerd in de zogenaamde complementaire geneeswijzen. In mijn praktijk aan de Elsstraat te Beek heb ik ondersteuning van mijn beide assistentes Esther en Marlie. Zij beheren en coördineren de afspraken van de patiënten en de dagelijkse gang van zaken in de praktijk met alle administratieve ondersteuning.

Ik hoop u binnenkort in mijn praktijk te mogen begroeten. U bent van harte welkom.