Back2Balance

THERAPEUTISCHE PRAKTIJK

Profiel

Mijn naam is Roger van den Eijnden. Als verpleegkundige ben ik al vroeg geïntresseerd geraakt in het functioneren van het menselijk lichaam, waarna een ruim 20-jarige carriere in diverse functies in een academisch ziekenhuis volgde. Deze beroepsmatige interesse breidde zich uit naar de sport en zijn blessures. Om hier meer diepgang in te vinden heb ik de opleiding tot NGS- sportmasseur gevolgd en in 1997 succesvol afgerond.

Een regelrechte eye-opener voor mij is de HBO-opleiding Spinale Segment Therapie (Bindweefseltherapie) geweest die ik in juni 2011 heb afgesloten. Het observeren, onderzoeken en behandelen vanuit een holistische mensvisie sluit naadloos aan op mijn opleiding als verpleegkundige. Daarnaast heeft de opleiding tot Triggerpointtherapeut welke ik in 2012 succesvol heb afgesloten mij nog meer mogelijkheden geboden om u met uw klachten op een professionele manier te kunnen ondersteunen. Op dit moment ben ik gestart met de opleiding tot Arthrogeen Therapeut, waardoor ik ook op gewrichtsniveau behandelingen kan uitvoeren, zodat ik u als patiënt een compleet pakket aan behandelingsvormen kan bieden.

Met het behalen van deze opleidingen ben ik als Registertherapeut Aanvullende Gezondheidszorg in staat om u een behandeling te bieden die geheel of gedeeltelijk wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Als therapeut ben ik geregistreerd binnen RBCZ en NVST (RBCZ = Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, NVST = Nederlandse Vereniging voor Soma Therapeuten).

Ik geloof in het principe “Hands On”, het letterlijk voelen waar een klacht of probleem zich voordoet met de enige 2 apparaten waarmee ik werk: mijn handen. Met de filosofie dat een klacht nooit op zichzelf staat, maar er altijd een oorzaak te vinden is, zal ik vanuit diverse invalshoeken uw klacht onderzoeken en samen met u aan de slag gaan om uw balans terug te vinden. 

Ik hoop u binnenkort in mijn praktijk welkom te mogen heten.